Yoga Amsterdam Noord

Ontspannen mindfull hathayogales in Amsterdam noord - Les op ma/di/do

Over de docent

    


Mijn eerste kennismaking met yoga was in 1989 in Ierland, waar ik een aantal jaren heb gewoond en gewerkt. Dit was het begin van een avontuurlijke ontdekkingsreis, waarbij mijn interesse in het werken met het lichaam, als basis van bewustwording, zich in de loop van de jaren verdiept heeft.

Oorspronkelijk opgeleid als tekendocent, heb ik in 2010 uiteindelijk mijn yogadocentenbevoegdheid behaald aan de Yoga Academie Nederland (YAN). De YAN is een door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) erkende vierjarige hathayoga opleiding geïnspireerd op kashmir hathayoga. Dit is een vorm van yoga waarbij o.a gewerkt wordt met het gevoel van de tastzin om het subtielere lichaamsbewustzijn te vergroten. Het uiteindelijke doel hierbij is het deconditioneren en vrij(er) maken van lichaam en geest.

Tevens heb ik als verdieping twee jaaropleidingen gevolgd in ayurvedische- en shiatsumassage, in context van de theorie van de indiase- en chinese traditionele geneeskunst. Ik heb ervaring opgedaan met verschillende stijlen van yoga, waaronder Yin, Scaravelli en Critical alignment, alswel met Taiji en Chekun en deze verweven in mijn stijl van yogabeoefening en -onderricht.

Om mij te blijven ontwikkelen volg ik nog regelmatig bijscholingen en verdiepingsworkshops. Recentelijk heb ik een vierdaagse yoga intensive gedaan bij Donna Farhi over core strength en -bewustzijn.

Ook volg ik sinds 2002 met regelmaat boeddhistische meditatie- en studieretraites. De uit het boeddhisme stammende beoefening van mindfulness beïnvloedt in grote mate mijn manier van yogabeoefening en -onderricht.

Sinds 2006 geef ik yogales in Amsterdam. Het geven van yogales ervaar ik als erg inspirerend en geeft mij veel voldoening!